fbpx

TOXICOMANI

Remar are la dispoziție un program pentru reabilitarea toxico-dependenților care este format din trei parți: Reabilitare, Reintegrare și Dezintoxicare.

-Reabilitare

In aceasta etapa se analizează atent  problemele care au împins persoana la aceasta adicție și problemele care au apărut în viata ei ca și consecința a consumării acestor tip de substanțe prin intermediul unor terapii mai personalizate. Aceasta etapa durează aproximativ 6 luni, într-o casa din mediul rural, departe de oraș, unde se obține:

-Dezintoxicare fizica și psihica

-Stabilirea unei strategii de rezolvare a problemei

– Dobândirea autodisciplinei în ceea ce privește obiceiurile de igienă, comportamentul, alimentația etc.

-Stabilirea relațiilor sociale de bază și a acțiunii de grup.

-Restaurarea valorilor morale și etice.

-Reintegrare

Acestei etape de reintegrare sociala ii corespunde o perioada de aproximativ 6 luni, depinzând de evoluția individuala. In aceasta etapa beneficiarii încep sa își dezvolte capacitatea de munca în cadrul comunității, pe baza profesiilor, aspirațiilor și talentelor, dezvoltând aptitudini favorabile pentru reintegrarea rapida în societate.

In aceste etape, relația familiala și conjugala este de asemenea, stimulata. Beneficiarul putând sa-și viziteze familia sau sa primească vizite doar cu acordul responsabilului de caz.

Beneficiarul  dobândește fundamente  morale  care produc în persoana capacitatea de a se maturiza și de a nu se lasă dominat de către emoții.

Dezintoxicare

In aceasta etapa beneficiarul începe sa-și asume  responsabilitatea prin  desfășurarea diverselor munci în cadrul fundației în funcție de talentele și aspirațiile beneficiarului, cu scopul de a putea rămâne cu acel post de munca odată cu finalizarea programului.

Marturii