fbpx

Femei

Obiectivul principal este sa trecem peste situațiile de urgenta sociala cauzate femeilor precum: maltratarea, vulnerabilitatea, lipsa de recursuri, îmbolnăvirea, încercând sa îmbunătățim realizarea integrala ca și persoana.

Datorita analizei sincere a realității sociale, am ajuns la concluzia ca femeia în termeni generali se afla într-o situație mai dificila decât bărbatul, acest lucru este  evidențiat într-un mod deosebit  în situațiile  de marginalizare sau de urgenta sociala.

Centrul nostru are case de primire gratuite pentru femeile care se afla în dificultate precum: mame singure, văduve sau divorțate, femei care sunt victime unor maltratări, care se afla în situații familiale în dificultate , prostituate, sau femei care au ieșit recent dintr-un centru penitenciar și nu au unde sa se ducă etc..

Obiectivul principal este sa trecem peste  situațiile de urgenta sociala pentru  femei dorind sa potențam capacitatea lor și realizările lor ca și persoane.

Primul scop este sa obținem o stabilitate în viata acestor femei și asta se dobândește prin intermediul acestui centru de primire unde oferim protecție și susținere. Dorim sa îndrumam femeile care ajung în centrul nostru în asa fel încât sa nu  mai ajungă  niciodată într-o situație asemănătoare cu cea prin care au trecut, de aceea odată ce se stabilesc în centrul nostru începem un proces mai mult sau mai putin lung, în care încercam sa orientam  beneficiarul la obținerea unei situații de capacitate care sa o ajute sa se descurce într-un  mod bun în societate.

Este bine sa ținem cont ca fiecare caz este diferit de aceea sa generalizam este dificil,  acțiunile sunt total particularizate întrucât tratamentul se reglează în funcție de femeie și nu femeia în funcție de tratament.

Asociația noastră dorește sa îngrijească și sa promovez dezvoltarea femeilor, întrucât au acces la programele de capacitate profesionala cu care lucrează Remar.

Un alt aspect important al acestui program este împuternicirea asociaționismului feminin cu organizarea unor întâlniri  de femei și utilizarea de către acestea anumite  activități specifice pentru femei prezente în centrul nostru. în cadrul acestor activități se realizează și un timp pentru  gustare unde se vorbește despre anumite subiecte pe care le aleg ele, precum:SIDA, situația economică., sănătate, frumusețe diete și multe alte subiecte.

Printre activitățile asociației se realizează discuții pentru femeile căsătorite unde se prezintă problemele lor și posibilele soluții din viata matrimoniala și familiala și oferim servicii de atenție la care femeile apelează atunci când  au vreo grija sau o problema și încercam împreuna sa cautam cea mai buna soluție.

Multe femei care nu aveau adaos, acum în Remar AU, femei care acum au un viitor pentru care pot lupta, și-au construit bune valori, principii și o familie, mulțumita lui Dumnezeu.