fbpx

copii

Remar are case de primire gratuite unde oferă îngrijirea, educarea, alimentarea, protecția, adăpostirea copiilor, acoperind toate necesitațile acestora.

 

Copiilor din imprejurul nostru , copii ai persoanelor din centrul nostru, care sufereau riscul de a repeta experiențele și greșelile părinților lor, au trezit în sufletul nostru o sensibilitate deosebita fata de copii care din diferite situații, se simt scufundați  într-o lume imensa de care noi  dorim sa-i apăram.

 

 

Cu acest scop, Asociația noastră a creat diverse programe de activități care au la baza doua aspecte principale fundamentale:

In funcție de vârstă, diferențiem cele doua programe: unul pentru copii cuprinși intre vârstele de 0-3 ani, vârsta la care încă nu  se afla în sistemul învățământului, iar a doilea este alcătuit din copii  școlari cuprinși intre 3-16  ani și un program de atenție speciala  pentru copii orfani  și pentru copii care se afla în situații de urgenta din motive sociale și familiare.

 

Copilăria este una dintre sectoarele cele mai vulnerabile din aceasta lume din cauza problemelor sociale și economice prezente mai ales în tarile mai putin dezvoltate unde de asemenea lucrează Fundata Remar. Din acest motiv, programul nostru se dezvolta prin intermediul caselor noastre de primire gratuita unde acoperim toate necesitățile copiilor (adăpost, haine, alimente, educație, recreere, etc) având grija într-un mod special ca atmosfera și locul unde se dezvolta sa fie adecvata pentru creșterea lor.

 

In casele noastre locuiesc copii abandonați, copii ai mamelor singure, bolnavi, orfani și copii care temporal trebuie sa fie separați de părintii lor din cauza unor circumstanțe excepționale de urgenta.

 

Primul obiectiv al nostru este sa acoperim cât mai mult lipsa părinților,întrucât am stabilit ca îngrijirea copiilor este efectuata de cupluri căsătorite sau persoane responsabile care pot găzdui  într-un mod cât mai iubitor și atent copii  în casele lor, oferindu-le dragostea călduroasa precum și direcția și disciplina de care au nevoie în orice moment. Odată ce minorul se stabilește în centrul nostru încercam sa-l înscriem cât mai repede în sistemul de învățământ, dacă vârsta copilului ne permite.

 

In fiecare țara unde este stabilita Asociația Remar, exista și centre de plasament pentru minori. Spre exemplu în Guatemala peste 50% din beneficiarii centrului nostru sunt copii care sunt repartizați în diverse case în funcție de vârsta și sex. In Africa, în tari precum Burkina Faso, Angola, Ghana, Coasta de Fildeș și Mozambic casele noastre de primire gratuita au ajuns sa fie deja insuficiente pentru numărul enorm de copii care trăiesc în situații neplăcute din motive precum sărăcia și migrația.

 

Așadar, Asociația Remar își continua sarcina de a crea cât mai multe case de plasament pentru copii, oferindu-le îngrijire completa și o educație.

 

De asemenea ne ocupam și cu adolescenți . Consideram îngrijirea tinerilor o obligație sociala pentru ca în diferitele aspecte în care din cauza unor diverse  circumstanțe aceștia  suferă de lipsa de atenție.

 

In fiecare localitate unde ne-am stabilit centrele ne-am întâlnit cu grupuri foarte dificile de tineri. Deși sunt tineri care găsesc personal sau cu ajutorul familiilor o direcție în viata lor în societate, majoritatea tinerilor se găsesc în fata unei lumi total necunoscute care de cele mai multe ori nu o înțeleg, dar cu care se confrunta pentru a-și dezvolta viata.

 

 

Pe baza cunoașterii acestei realități și pornind de la existenta tinerilor în asociația noastră am decis sa luam inițiative care ar putea atenua posibilitatea unor tulburări și apariția unor probleme grave, în primul rând în tineretul pe care l-am avut în mediul nostru de munca si prin extindere, la oricine care ar putea beneficia de noi.