Andrei Scarlat

Totul a inceput cu dorinta mea de a fii liber, parea o joaca de copil la varsta de 16 cu toate ca familia imi oferea tot ce aveam nevoie eu vroiam mai mult, vroiam libertatea mea. Asa ca am inceput sa frecventez cluburile de noapte crezand ca mie nimic nu mi se poate intalmpla. Niste colegi de la liceu mi-au oferit heroina iar eu nestiind ce inseamna drogurile am acceptat repede deoarece vroiam sa fiu liber ca ei … La inceput totul parea o gluma, fumam o tigara cu heroina crezand ca nu imi poate face niciun rau, ca oricand le pot lasa insa cum se intampla mereu deja treceau ani si eu spuneam in mine ca heroina imi ofera libertate. Cand nu aveam bani trebuia sa imi mint familia pentru a putea face rost de doza zilnica. Dupa cativa ani am ajuns sa ma injectez deoarece drogul la tigara nu isi mai facea efectul. Am inceput sa imi pierd prieteni si datoriile cresteau pe zi ce trece. In anul 2003 am plecat la mare unde fara sa vreau am facut o supradoza de heroina. Atunci a fost momentul cand familia mea a aflat ca eu ma droghez. Cand am ajuns la spital doctori au spus familiei mele sa se pregateasca pentru ce este mai rau deoarece in noaptea aceea am sa mor. Miraculos dupa 5 zile ma trezesc din coma de gradul I nestiind unde sunt si ce caut acolo. Aveam probleme la picorul stang cu un nerv intrerupt si nu mai puteam sa merg. Cu toate astea familia si prieteni nu m-au lasat au continuat sa ma sprijine si sa ma incurajeze sa ma las de heroina. Durerea pe care am avuto la picior, durere pe care o simt si in zilele astea, imi amintea mereu unde ma adus heroina. Tatal meu a trecut prin moment dure un timp cand nu ma lasa sa ies singur din casa, el iesea cu mine de fiecare data cand eu vroiam sa ma plimb. Si timpul trecea eu mergeam greoi cu niste carje iar dupa aproximativ 6 luni am capatat iar increderea familiei mele. Timp de 2 luni totul a fost bine si nu ma gandeam la droguri si la nimic. Am primit un telefon de la vechiul anturaj care mi-a reamintit de dorinta mea de a fii liber. Familia ma controla foarte sever si imi era foarte greu sa scap, si ma simteam incoltit. Atunci iar s-a trezit dorinta in mine de a fii liber. Vroiam sa fiu liber … asa ca foarte repede am cazut iar in droguri. Durerea pe care o aveam la picior nu mai insemna nimic deoarece eram deja obisnuit cu ea. Increderea familiei mele si a prietenilor mei nu mai conta deoarece eu vroiams a fiu liber… asa ca am inceput iar sa ma droghez. Situatia mea a inceput sa se inrautateasca, am inceput sa fur de la prieteni apropiati de la prietenele care le aveam de la familia mea si de oriunde puteam numai ca sa fac rost de bani pentru doza zilnica. Am ajuns sa pierd tot. Prieteni ma ocoleau pe strada, nu mai imi raspundeau la telefon si faceau tot posibilul sa ma evite, in momentele astea sora mea era atat de disperata incat nu mai stia ce sa mai face. Intr-o zi cand datoriile erau prea mari si nu mai puteam face fata am decis sa vorbesc cu familia mea si sa le cer ajutor. .

prima data aveam ochii deschisi si imi dadeam seama ca heroina nu iti da libertate ba dinpotriva iti pune lanturi. Atunci au decis sa ma interneze in spitalul Obregea la secatia 16. Aici am auzit de un centru de reabilitare REMAR care te ajuta sa iti schimbi viata. Am vorbit cu tatal meu si i-am spus despre acest centru REMAR si el foarte repede s-a interesat despre ce este vorba. Am aflat ca este un centru cu filiale in toata lumea care ajuta persoanele marginalizate. Atunci familia mea impreuna cu prieteni mei au stabilit ca este mai bine pentru mine sa urmez acest program de un an de zile in centrul REMAR. Cum am iesit din spital m-au trimis in Germania la acest centru. Ajuns in Germania responsabilul ma anunta ca eu voi sta in Austria unde este prima faza pentru baieti. Ajung si in Austria unde ma astepta o casa foarte mare cu niste baieti portughezi care nu pareau sa aibe nicio legatura cu drogurile. La inceput a fost foarte dificil deoarece nu intelegeam limba si era foarte greu sa comunic cu ei. Dar cu toate astea ei mereu imi aratau iubire si incercau sa ma ajute cat mai mult. Usor usor au inceput sa imi vorbeaca de o schimbare in viata mea, si mi-au spus ca este cineva care ma iubeste asa cum sunt si care nu ma repsunge indiferent de ce am facut pana acum. Ei imi vorbeau despre un Dumnezeu viu care asculta rugaciunile noastre si care are grija de copii lui. Pentru mine parea ceva foarte greu de crezut si am spus ca eu sunt aici ca sa imi fac programul meu de un an si dupa ma duc acasa la familia mea. Dar timpul a trecut ma uitam in oglinda si nu intelegeam schimbarea care se petrecea in mine. M-am lasat de fumat iar asta pentru mine era ceva imposibil. Dar baietii de acolo continuau sa imi plateasca bine pentru rau, de fiecare data cand eu greseam ei ma corectau cu dragoste si cu pace.
O pace pe care eu nu o intelegem asa ca m-am dus la responsabilul meu si l-am intrebat : Cum de ai pacea asta si linistea asta cand tu esti inconjurat numai de baieti care se drogheaza si care iti fac probleme. El mi-a spus atunci ca el puterea o are de la Dumnezeu cat despre pace mi-a spus un verset in biblie : Filipeni 4:7 „Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.” Atunci eu am spus, eu vreau pacea asta, ma uitam la ei si vedem cu rad si cum se bucura pentru orice, lucru care mi-a aprins dorinta in mine de la 16 ani : VREAU SA FIU LIBER. Am inceput sa ma rog la Dumnezeu si sa ii cer aceasta pace care intrece orice pricepere. Nu dupa mult timp la o adunare s-au rugat pentru mine si in timpul cand ei se rugar am simtit pentru prima data ce inseamna sa fii iubit cu adevarat. Am simtit pentru prima oara ce inseamna sa fii iertat cu adevarat, am simtit pentru prima oara o pace care intrecea intelegerea mea dar cel mai important pentru mine AM SIMTIT CA SUNT LIBER. Isus mi-a atins inima. Din acel moment viata mea s-a schimbat radical. Pentru prima data in viata simteam ca sunt uitl si ca Domnul ma foloseste cum vrea El si puteam sa privesc societatea in ochi fara sa imi fie rusine. Domnul ma spalase de rusinea si de pacatele care le facusem, imi daduse o viata noua. Simteam in sfarsit libertate. Au trecut aproape 4 ani de atunci, inca sunt la inceput dar eu pot sa va spun ca nu vreau altceva. Isus Cristos a umplut viata mea cu dragoste, cu pace si cu libertate.

De la moarte m-a adus la viata cum nimeni nu putea iar acum ma foloseste ca marturie pentru altii si pot ajuta alte persoane sa ajunga sa cunoasca ADEVARUL.Ioan 8:32 „veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” Multumesc Doamne, slava tie Isuse !

       

 

Dupa

Inainte

2012-08-2209.09.02Custom2012-08-3018.01.46Custom1